Isplazite jezik tegobama u usnoj šupljini

 Uredništvo Gengigela

Uredništvo Gengigela

Svake godine 20. ožujka u svijetu se obilježava Svjetski dan oralnoga zdravlja. Gengigel je također odlučio proslaviti taj poseban dan kampanjom „Isplazite jezik tegobama u usnoj šupljini“.

Za zdravlje svoje usne šupljine najviše možemo učiniti pravilnom higijenom. Jezik možete isplaziti tegobama redovitim pranjem zuba dva puta na dan, čišćenjem zubnim koncem jedanput na dan i redovitom upotrebom Gengigel hidrogelne vode za usta.

Gengigel hidrogelna voda za usta sadržava hijaluronsku kiselinu i primjerena je za očuvanje zdravlja u usnoj šupljini, stoga se preporučuje upotrebljavati je kao dio svakodnevne higijene usta.

Osim svakodnevne njege desni i zuba moramo redovito odlaziti stomatologu.  Zdravlju usne šupljine puno pridonosi i zdrava prehrana, naime unos industrijski prerađene hrane oštećuje zube i parodontalne strukture, a isto tako može potaknuti nastanak parodontalnih bolesti.

Međutim, ponekad za zdravlje svoje usne šupljine moramo učiniti malo više, a ne samo isplaziti jezik problemima. Tada vam mogu dobro doći proizvodi Gengigel, koji pomažu kod svake tegobe.

Isplazite jezik aftama i oboljelim desnima uz pomoć Gengigel gela
Gengigel gel  osobito je pogodan za lakše pristupačna mjesta usne šupljine kod različitih parodontalnih bolesti (gingivitis, parodontitis), afta i drugih ranica u usnoj šupljini.


Isplazite jezik upali parodontalnih tkiva uz pomoć Gengigel spreja
Gengigel u obliku spreja  osobito je pogodan za upotrebu na teže pristupačnim mjestima ili bolnim dijelovima u usnoj šupljini.

Ne zaboravite jezik!

Prije nego što isplazite jezik tegobama u usnoj šupljini, pobrinite se za čistoću i zdravlje svog jezika. Tijekom redovite njege usne šupljine mnogi ga zaborave, a čišćenje jezika ima više prednosti:

  • bolje zdravlje zuba i desni
  • bolje registriranje okusa
  • ugodniji dah iz usta

Za čist jezik možete se pobrinuti upotrebom četkice za zube ili posebnog strugača za jezik, od kojih je četkica manje učinkovita, a metalni strugač više. Trebat će vam samo nekoliko sekundi, ali vjerujte, uskoro ćete osjetiti razliku.

 

Izdelki Gengigel

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Gengigel
close