Parodontitis

Kako prepoznati parodontitis?

Parodontitis (razgovorno poznatiji kao parodontoza) ozbiljan je oblik upale desni za koju su karakteristični krvarenje desni, zadah iz usta i povlačenje desni od zuba, koji kasnije olabave, a mogu čak i ispasti. Ako bolest napreduje u dubinu, uzrokuje postupno propadanje parodontalnih tkiva poput vezivnog tkiva, zubnog cementa, pa čak i alveolarne kosti. U toj fazi šteta je gotovo nepopravljiva. Naime, propadaju sva tkiva koja drže zube u čeljusti.

Uzroci parodontitisa

Parodontitis se često javlja kada ljudi dulje vrijeme zanemaruju simptome upale desni (gingivitisa). Uzrokuju ga toksini koje proizvode bakterije u plaku na površini zuba. Ti toksini uzrokuju odvajanje desni od zuba i stvaranje parodontalnih džepova. Parodontalni džepovi karakteristični su za uznapredovali parodontitis i s vremenom se povećavaju, što može biti uzrok gubitka zuba.

Liječenje parodontitisa

Liječenje parodontitisa uključuje obvezni posjet stomatologu koji će odrediti odgovarajuću terapiju, pravilnu oralnu higijenu i redovito profesionalno čišćenje zuba. Preporučena oralna higijena uključuje, između ostalog, svakodnevno pranje četkicom i upotrebu zubnog konca. U nekim će slučajevima stomatolog savjetovati antibiotike ili stomatološku operaciju.

Proizvodi Gengigel mogu u toj fazi ublažiti upalu desni, stoga nakon stomatoloških zahvata preporučujemo upotrebu proizvoda Gengigel forte gel i Gengigel first aid, koji ublažavaju bolove, zacjeljuju krvarenje desni i uklanjaju otekline. Za optimalan način primjene Gengigela preporučujemo da se posavjetujete sa svojim stomatologom.

Proizvodi Gengigel

Pretražite bogat izbor proizvoda i odaberite svoj Gengigel.

Neškodljiv ako se proguta

Neškodljiv ako
se proguta

Prikladan za vegane

Prikladan
za vegane

Bez šećera

Bez
šećera

Bez laktoze

Bez
laktoze

Bez glutena

Bez
glutena

Bez GMO

Bez
GMO

Mišljenja korisnika

Osmijeh ne košta ništa, a može čudesno djelovati – na ljude oko nas i nas same. Pobrinimo se za besprijekoran osmijeh!
Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Gengigel
close