Na godišnjem odmoru nemojte zaboraviti oralnu higijenu

 Uredništvo Gengigela

Uredništvo Gengigela

Zbog neuredne rutine za vrijeme odmora briga za oralnu higijenu obično je lošija pa smo za vas pripremili nekoliko savjeta kako izbjeći neugodnosti u usnoj šupljini.

Ljetne vrućine već su počele, a s njima i vrijeme školskih praznika i godišnjih odmora. Zbog neuredne rutine za vrijeme odmora briga za oralnu higijenu obično je lošija pa smo za vas pripremili nekoliko savjeta kako izbjeći neugodnosti u usnoj šupljini.

Prije odlaska na odmor uvijek se treba pobrinuti za bezbrojne obaveze. I vjerujemo da pritom ne obraćate posebnu pozornost na oralnu higijenu iako biste trebali. Tijekom godišnjeg odmora često se dogodi da zaboravimo svoje ustaljene navike, a to može uzrokovati jake bolove u zubima ili desnima.

Prije odlaska na godišnji odmor

Budući da je briga za zdravlje zuba i usne šupljine izuzetno važna za vašu dobrobit i kvalitetu života, pobrinite se za njih prije odlaska na odmor. Preporučuje se preventivni posjet stomatologu ili oralnom higijeničaru, osobito prije dužih putovanja.

Ako za to nemate vremena, prije odlaska razradite svoje ustaljene navike u vezi s oralnom higijenom. To će vam pomoći da shvatite koje proizvode morate ponijeti sa sobom, koliko vremena vam treba za čitav postupak i koje su pravilne tehnike oralne higijene.

Prije nego što krenete, pobrinite se da imate dovoljno proizvoda za čitav odmor. Često se dogodi da smo navikli na određenu marku proizvoda koji možda nije dostupan u turističkoj destinaciji. Stoga posjetite trgovinu ili ljekarnu i napravite zalihe, a možete uzeti i neki dodatni proizvod za rezervu.

Oralna higijena tijekom godišnjeg odmora

Odmor je vrijeme uživanja, aktivnosti i opuštanja, što ujedno znači odmak od svakodnevice i rutine koju imate kod kuće. Na odmoru možete puno učiniti za zdravlje desni i zuba zdravom prehranom, ali svejedno nemojte zaboraviti sve proizvode koje svakodnevno koristite.

Kako vam bolovi u desnima ne bi pokvarili atmosferu na godišnjem odmoru, pripremili smo nekoliko savjeta za učinkovitu oralnu higijenu za vas i vašu djecu.

Opći savjeti

  • Perite zube najmanje dva puta dnevno.
  • Pranje zuba treba trajati najmanje dvije minute.
  • Držite četkicu pod kutom od 45 stupnjeva prema površini zuba.
  • Pravite pokrete četkicom od desni prema zubima.
  • Redovito koristite zubni konac i vodicu za usta.
  • Vodite brigu o higijeni svih sredstava koje upotrebljavate.

Prtljaga

Sad kad ste razmislili o svojim ustaljenim navikama, znate točno koji vam proizvodi trebaju. Čuvajte ih u suhoj i čistoj kozmetičkoj torbici. Preporučuje se da je uvijek imate pri ruci, a ako putujete avionom, spremite je u ručnu prtljagu. I budite oprezni, pojedinačno pakiranje u avionu ne smije prelaziti 100 ml.

Kad spremate četkicu za zube, pobrinite se da etui bude potpuno suh. Čim stignete na cilj, otvorite etui i osušite četkicu.

Obavezna oprema za oralnu higijenu sadrži: četkicu za zube, pastu za zube, vodicu za usta, zubni konac i vaš omiljeni Gengigel proizvod. Sa sobom možete ponijeti i strugač za jezik.

Voda

Prije oralne higijene temeljito operite ruke. Budite oprezni ako ste u mjestu gdje voda iz slavine nije za piće. U tom slučaju nemojte njome prati zube, već koristite flaširanu ili prokuhanu vodu.

Ako ne možete oprati zube, možete se poslužiti vodicom za ispiranje usta. Najbolje je kupiti vodicu s fluoridima koji štite zube od utjecaja kiselina iz hrane i pića. Preporučujemo da pri ruci uvijek imate Gengigel hidrogelnu vodu za usta s hijaluronskom kiselinom jer djeluje preventivno i može se koristiti nekoliko puta dnevno.

U krajnjem slučaju zube možete bar privremeno očistiti žvakaćom gumom bez šećera. Ali neka to zaista bude iznimka!

Izdelki Gengigel

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Gengigel
close