Zdravlje usne šupljine za jedinstveni poljubac

 Uredništvo Gengigela

Uredništvo Gengigela

Kako bi se podigla svijest o važnosti zdravlja usne šupljine, u ožujku se obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja.

Briga o zdravlju zuba i usne šupljine iznimno je važna jer utječe na cjelokupnu dobrobit i kvalitetu života. Sve što se događa u usnoj šupljini utječe na naše zdravlje, stoga se preporučuje svakodnevna briga o oralnoj higijeni te preventivni odlasci stomatologu. Ugodan dah zbog oralne higijene može uljepšati čovjekov prirodni i najljepši oblik iskazivanja ljubavi – poljubac.

Daj mi samo jedan mali poljubac

Poljubac ima mnogo oblika i bezbroj značenja. Njime možemo izraziti ljubav, pozdraviti prijatelje ili članove obitelji, prenijeti poruku partneru ili zaliječiti ranicu na djetetovoj ruci. Zajedno s orangutanima i patuljastim čimpanzama ljudi se po poljupcima razlikuju od životinja koje svoju naklonost pokazuju na druge načine. Ljubljenje je prisutno u našoj kulturi i životu već dugo, stoga je oralna higijena važna za najbolje iskustvo. Usne i naš dah mogu prenijeti puno informacija o nama.

Proslavite mjesec Gengigela s nama i sudjelujte u našem međunarodnom nagradnom fotonatječaju!

Poljubac može imati bezbroj značenja, a ujedno samo jedno – ljubav. Podijelite svoju ljubav s nama i pošaljite nam poljubac. Sliku poljupca postavite na internetsku stranicu natječaja i možete osvojiti jednu od izvrsnih nagrada:

  • 1 profesionalno uklanjanje zubnog kamenca
  • 24 kompleta Gengigel proizvoda

*Nagradni natječaj se održava na engleskom jeziku.

Ljubljenje poboljšava oralnu higijenu i raspoloženje

Naravno, imamo na umu one poljupce gdje se naše usne spajaju s usnama našeg partnera. Pritom izmjenjujemo nešto sline, a s njom i sve mikroorganizme koji žive u usnoj šupljini. Ako i vi i vaš partner održavate zdravu oralnu higijenu, to ima mnoge prednosti, poput usporavanja razmnožavanja bakterija, neutralizacije štetnih kiselina i sprječavanja karijesa. Ljubljenje također sagorijeva kalorije, povećava lučenje endorfina, poboljšava izgled kože i zbližava dvije osobe.

Oralna higijena za najljepše poljupce

Bilo da ljubite dijete za laku noć ili partnera za dobro jutro, dobra oralna higijena uvijek je dobrodošla. Osim redovitog pranja zuba, čišćenja zubnim koncem i upotrebe vode za ispiranje usta sa sobom nosite i žvakaće gume koje će brzo popraviti vaš dah. Ne zaboravite piti puno vode, što će povećati lučenje sline te hidratizirati vaša usta i usne. Za nježne i meke usne preporučujemo i redovito korištenje balzama.

Izdelki Gengigel

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Gengigel
close